Te afli la: Home / Evenimente si noutati / Bursa Ofertelor Școlare 2014:

Bursa Ofertelor Școlare 2014

              În data de 23 mai 2014, la Colegiul de Silvicultură şi Protecţia Mediului din municipiul Râmnicu Vâlcea s-a desfășurat ediția a XVI-a a  ,,Bursei Ofertelor Școlare 2014” . Evenimentul a fost  organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean și  Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Vâlcea și a încheiat activitățile din cadrul Proiectului Național ,,De la școală la viața profesională, spre carieră” derulat de CJAP Vâlcea prin cabinetele școlare de asistență psihopedagogică.

              Printre invitații la eveniment s-au aflat: prefectul județului Vâlcea, psih. Dumitru Nicu Cornoiu, directorul executiv adjunct al AJOFM Vâlcea, Enache Vasile, inspector principal Pîslaru Ionuț de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vâlcea, directorul CCD Vâlcea, prof.  Bică Andra, directori de unități școlare, cadre didactice și elevi.

              La manifestare au participat cu standuri de prezentare 19 colegii și licee din județ care și-au prezentat ofertele educaționale pentru anul școlar 2014-2015. Pentru a-i atrage pe elevi, unităţile de învăţământ şi-au expus proiectele desfăşurate, dar şi premiile obţinute de elevi.

               Elevi de clasa aVIII-a din 17 unități de învățământ au avut astfel acces la informații legate de dotările şi specializările fiecărei şcoli, dar şi care a fost ultima medie de admitere pentru profilul şi unitatea de învăţământ dorită. Însoțiți de profesorii diriginți, au vizitat toate standurile de prezentare pentru a face rost de mai multe informaţii, au stat de vorbă cu viitorii profesori, sau chiar cu colegii mai mari care le-au explicat de ce le recomandă liceul lor.